Nový Lexus LS 600h s hybridním pohonem

LS 600h | foto: Toyota

Dnes byl v New Yorku odhalen nový Lexus LS 600h L, první vozidlo s plně hybridním V8 motorem. Výsledkem je vysoký výkon v kombinaci s nízkými provozními náklady a minimálními emisemi.

Úspěch Toyoty a Lexusu spočívá v 5,0 litrovém V8 benzínovém agregátu doplněným elektromotorem a velkým bateriovým modulem. S výkonem 430 koní, pohonem všech kol a dvojitou elektronicky řízenou převodovkou CVT poskytuje Lexus kvalitní jízdní požitek. Oproti 12-ti válcovým motorům má V8 lepší výhřevnost a nižší spotřebu. LS 600h L se může pochlubit extra nízkými emisními hodnotami, ve srovnání s konkurencí má až o 70% nižší emise.

Lexus bude rovněž nabízet klasické motory, jedná se o LS 460 s 4,6 litrovým V8 motorem s 380 koňmi a zrychlením z 0 na 100km/h za 5,5 vteřiny. Nově bude také aplikovaná osmi-stupňová samočinná převodovka.

Z výbavy stojí za zmínku vysoká aktivní bezpečnost s Pre-Collision systémem, který dokáže identifikovat chodce na silnici pomocí dvojice malých kamer v přední části vozu. Další kamera je ve středu volantu kontrolující orientaci řidičovy tváře, pokud se dívá jinam systém upozorní blikající kontrolkou v případě nouze začne automaticky brzdit.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy