Škoda Roomster na AMI v Lipsku

Roomster | foto: Škoda Auto

Model Škoda Roomster se již za týden představí veřejnosti na lipském autosalonu Auto Mobil International, který je letos nejdůležitější automobilovou akcí v Německu a ve střední Evropě.

Na návštěvníky autosalonu čeká od soboty 1. dubna celkem 18 vozů Škoda stávajících modelových řad Fabia, Octavia a Super a čtyři vozy Roomster. Lipská expozice Škoda Auto v hale č. 1 má celkovou rozlohu 1.800 m2 a kromě vystavovaných automobilů zde návštěvníci shlédnou i přehlídku kolekcí módní návrhářky Hany Havelkové.  Vozy Fabia, Octavia a Superb budou navíc připraveny i pro zkušební jízdu.

Roomster nabízí díky své délce 4.205 milimetrů nadprůměrně velký prostor pro pasažéry i zavazadla. Posuvná zadní sedadla skýtají variabilní objem zavazadlového prostoru od 450 do 530 litrů, který patří k největším v této třídě. Sklopením zadních sedadel vznikne rovná plocha (úložný prostor 1.555 litrů) a po jejich snadném vyjmutí se pak úložný prostor zvětší až na 1.780 litrů. Cestující na zadních sedadlech sedí o 46 mm výš a velká, dolů protažená boční okna jim umožňují vynikající výhled z vozu. Panoramatická střecha, velká téměř jeden metr čtvereční, interiér navíc celkově projasní a provzdušní. Vybírat lze ze tří benzínových a tří naftových motorů - od velmi hospodárného tříválcového benzínového motoru 1,2 l/47 kW (64 PS) až po silný a úsporný motor 1,9 l TDI/77 kW (105 PS). Filtr pevných částic bude v nabídce již při zahájení prodeje.

Na hlavních evropských trzích bude Škoda Roomster uvedena v létě 2006.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy