Až 640 koní pro Kleemannovy Mercedesy

C-C20K | foto: Kleemann

Motor AMG 5,5 V8 s kompresorem se stal terčem Kleemannovy úpravy, pro tento agregát vyvinul speciální součástky, výsledkem jsou 4 výkonové stupně od K1 po K4 s maximálním výkonem 640 koní.

Kleemann AMG 5,5 litr V8 program je k dispozici ke všem modelům Mercedes – Benz s motorem 5,5 kompresor, jedná se o třídu E, CLS, SL, S, CL a G.

Stage kit K1
První stupeň úpravy zahrnuje výkonový kit pomocí nového softwaru řídící jednotky a odlehčení setrvačníku. Výsledkem je 520 koní a 750 N.m. kroutícího momentu.

Stage kit K2
Se skládá ze speciálně upravených svodů se zvětšeným průměrem pro každý válec. Další úpravě podlehla výfuková soustava a katalyzátor byl nahrazen sportovním pro maximální výkon, k tomu byl opět přizpůsoben program v řídící jednotce, výkon se tak vyšplhal až na hranici 560 k a 780 N.m.

Stage kit K3
Třetí úprava zahrnuje kit K1 a K2 doplněn o Kleemann super sportovní vačkovou hřídel a kompletní dvojité výfukové potrubí se čtyřmi koncovkami z nerezové oceli. Motor má nyní výkon 610 k a 835 N.m.

Stage kit K4
Poslední úprava přidá na výkonu motoru dalších 30 koní a 75 N.m kroutivé síly, tedy 640 k a 900 N.m. To bylo dosaženo optimalizací pro nový modifikovaný sací box a skříň škrtící klapky.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy