Nový Hyundai Accent

Accent | foto: Hyundai

Již v září 2005 zveřejnila Hyundai na frankfurtském autosalonu konkrétní představu, jak by měla nová generace Accentu vypadat, a to prostřednictvím studie Accent SR.

Sériový model nové generace Accentu oslavil světovou premiéru na nedávno skončeném ženevském autosalonu a jeho příchod do prodeje je očekáván v červnu 2006. Osvěžená verze příjde ve tří nebo čtyřdvéřové verzi. Ve srovnání s předchozí generací je nová pozměněna nejen zvenku, ale i zevnitř. Pozoruhodná je přehledná, moderní, dvoubarevná přístrojová deska. Délka vozu se zkrátila z 4,21 na 4,05 m u třídveřové verze, avšak rozvorem 2,5 m slibuje dostatek místa na předních i zadních sedadlech.

Bezpečnostní paket zahrnuje přední a boční airbagy, aktivní hlavové opěrky na předních sedadlech a k dostání je i elektronický stabilizační systém. Zavazadlový prostor u třídveřové verze disponuje 370 litry, po sklopení sedadel 1.100 l. Čtyřdveřová varianta má 390 l a umožňuje také další zvětšení. Nabízeny budou pro tyto modely s pohonem přední nápravy tři motory. Dva benzínové 1,4 l a 1,6 l s výkony 97 a 112 koní a dieselový s objemem 1,5 litru disponující výkonem 110 koní. U všech motorizací bude sériově pětistupňová manuálně řazená převodovka, na přání bude k dispozici čtyřstupňový automat. Informace o jízdních výkonech a spotřebě zatím nejsou známy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy