Hyundai Genus – kombi nové generace

Genus | foto: Hyundai

Svým koncepčním vozidlem Genus společnost Hyundai předjímá budoucí poptávku evropských zákazníků v segmentu D, kombinující sportovní dynamiku kupé s všestranností tradičního kombi.

Evropské návrhářské centrum společnosti Hyundai v Rüsselsheimu u Frankfurtu definuje novou koncepci prémiového vozu. Tým návrhářů z Rüsselsheimu vyvinul Genus jako vůz segmentu D, přitažlivý pro mnoho cílových skupin. Díky své koncepci víceúčelového použití může být Genus používán pro pracovní účely, velké nákupy, rodinnou dovolenou i mnoho dalších aktivit ve volném čase. Model Genus bude k vidění na ženevském autosaloně.

Velký rozvor kol, snížený převis vepředu a vzadu a pevné postavení umožňují vyšší komfort v interiéru a nosnost, aniž by bylo nutné dělat kompromisy u základních proporcí vlastních vozům typu kupé.

Aby bylo docíleno maximální všestrannosti, je v podlaze vozu zabudován otvor, který lze otevřít a vyjmout z něj sklápěcí lavici. Tato lavice se po vytažení opírá o práh zavazadlového prostoru a spolu se zasunovací deskou skrytou v nárazníku vytváří víceúčelovou externí sedací plochu. Zasunovací desku lze rovněž využívat samostatně k transportu kol a dalšího sportovního vybavení.

Díky vestavěnému nosníku typu B tvoří boční okna jednolitou linii. Tato okna jsou plně otevíratelná. Společně s velkou panoramatickou střechou umožňují zážitek pro více smyslů, obvykle spojený s kupé a kabriolety.

Kombi střední velikosti je poháněno dieselovým motorem Common-Rail Diesel o objemu 2,2 litru a vyba-venou pětistupňovou automatickou převodovkou pro dynamickou, ale pohodlnou a úspornou jízdu. Sportovní povahu Genusu podtrhuje 4WD.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy