Seat Ibiza Vaillante

Ibiza Vaillante | foto: Seat

Seat se nechal inspirovat kreslenými filmovými postavičky a na ženevském autosaloně představí Ibizu Vaillante, ta má po kapotou pěkné stádo koní!

Velkým lákadlem návštěvníku autosalonu je u stánku Seat Ibiza, ta vychází z komerční verze, je ovšem vzhledově a výkonově překopána, základem se stala známá přeplňovaná jednaosmička. Z původních 225-ti koní běžících v Cupře bylo přidáno dalších 15 hřebců, Vaillante má nyní 240 k.

Sportovně tvarovaný přední a zadní nárazník lahodí oku stejně jako rozšíření Ibizy o 40mm na každou stranu. Vaillante má oproti sérii protáhlejší přední část, předělané světlomety, větší mřížoví ve tvaru „V“ jako vozy v kreslené knize o závodění s hlavní postavou Michelem Vaillantem, který je ve španělsku tak oblíben.

Celé vozidlo je potom sníženo o 40mm tak, aby se do podběhů přesně vešly 19-ti palcová kola s pneumatikami 235/35 R19. Interiér je pojat opět sportovně, většina částí je lakovaná do modra. Stejně jako hrdina kreslených komiksů je Ibiza Vaillante jen na papíře, se sériovou výrobou se nepočítá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy