MB táhne na Ženevu s nejsilnějšími zbraněmi

C 70 | foto: DaimlerChrysler

Mercedes-Benz se pochlubí na 76. ženevském autosalonu výkonnými modely CLS 63 AMG a CLK 63 AMG ve verzi Coupé i Cabrio. První vystoupení bude mít také inovovaná třída SL ve verzi 55 a 65 AMG.

CLS 63 AMG je poháněno motorem 6,3l V8, který byl vyvinut samostatně firmou AMG. Produkuje výkon 514 koní, což mu dává titul nejsilnějšího sériového osmiválcového sacího motoru na světě. Z nuly na 100 km/h zrychlí za 4,5 sekundy, maximální rychlost je tradičně elektronicky omezena na 250 km/h. Motor je kombinovaný se sedmistupňovou automatickou převodovkou od AMG Speedshift 7G-Tronic. Ta dává řidiči na výběr mezi automatickým a manuálním řazením stupňů. Pohon koresponduje se sportovním podvozkem na bázi vzduchového pérování Airmatic DC a adaptivním tlumícím systémem ADS II a novými vysoce výkonnými brzdami. K sériové výbavě patří nová AMG sportovní sedadla, nový sportovní volant s hliníkovými páčkami na řazení nebo tachometr do 320 km/h s novým červeným ukazatelem.

Také pod kapotou Cabria i Coupé CLK 63 AMG se ukrývá motor 6,3l V8. Se 481 k a maximálním točivým momentem 630 Nm dává vůz k dispozici více koňských sil a točivého momentu než kterýkoli jiný vůz v této kategorii. Stejně jako u CLS je nabízeno s převodovkou Speedshift 7G-Tronic. Sportovní podvozek a nová 18 palcová kola dělají model CLK ještě sportovnější. Nový přední nárazník s markantními konturami a bočními výdechy vzduchu charakterizují AMG Styling.

O modelu R 63 AMG bylo již napsáno dříve, pokud jste nečetli, článek je k dispozici po kliknutí sem. Článek o SL 55 AMG a SL 65 AMG naleznete zase zde. Nově také Mercedes představí v Ženevě modelovou řadu GL s dieselovými motory 320 CDI a 420 CDI.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy