Kia představí v Ženevě 3 novinky

Sorento | foto: Kia Motors

Kia Motors představí na 76. ročníku ženevského salónu koncem tohoto měsíce hned tři nové modely. Pěti dvéřový koncept, modernizované Sorento a novou Kiu Carnival.

Novinkou je Kia Carnival MPV, premiéru si odbude právě v ženevě a v létě půjde do prodeje. Bude vyšší, širší a kratší s delším rozvorem a na podvozku, který byl již představen na trhu v Severní Americe minulý rok. To přinese větší variabilitu uvnitř vozu, komfortnější svezení. 7 míst k sezení 2 + 3 + 2 je možno přesouvat dle potřeb majitele. Vylepšeny jsou rovněž motory, 185 k benzín a dva diesely. Další inovací prošlo řízení VRS s proměnlivými otáčky volantu dle rychlosti.

Zdokonalením prošla také Kia Sorento SUV 4x4, v nabídce jsou nyní oba nové dieselové motory. Nejvýkonnější je 170 k diesel s moderním proměnlivým časováním turbodmychadla a atmosferický 3,3 V6 s 235 koňmi. Inovací prošel vzhled, bezpečnost, kvalita a jízdní komfort. Uvnitř nalezneme jednodušší nastavení sedadel a spoustu nových doplňků a především kvalitnější materiály.

Poslední novinkou je koncepční vozidlo založeno na pěti-dveřovém hatchbacku, vzhled a fotografie jsou zatím přísně tajeny a svou premiéru si odbude na přehlídce v tiskovém dni.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy