Audi S6 v Detroitu

S6 | foto: Audi Press

Je tomu pár týdnů, co automobilka Audi představila tisku "našlapanou" limuzínu S8. Nyní vystavuje na detroitském autosalonu model S6 ve verzi sedan i kombi.

Stejně jako Audi S8 je i S6 poháněna nově vyvinutým desetiválcovým motorem. Tento nový agregát disponuje zvihovým objemem 5,2 litru a poskytuje výkon 420 koní. Maximální točivý moment je pohybuje mezi 3 000 a 4 000 otáčkami a má hodnotu 540 Nm. V rozmezí 2 500 až 5 500 ot. je k dispozici točivý moment 500 Nm. Tento motor však není uplně neznámý. Jeho modifikaovaná forma pohání Lamborghini Gallardo. Stejně jako u S8 je i tento benzínový motor V10 kombinovaný s přímým vstřikováním FSI. Sprint z 0 na 100 km/h zvládne za 5,2 sekund, kombi za 5,3 s a maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Sériová šestistupňová automatická převodovka Tiptronic má zkrácené stupně a o optimální pohyb vpřed se stará permanentní pohon všech kol quattro. S6 se odlišuje zevnějškem od svých slabších kolegů. 19 palcová kola, výrazná mřížka chaldiče, zadní spoiler, který je součástí zadních dveří - to je pár detailů chrakterizující S6 sedan. S kombikem přichází modifikovaný střešní spoiler. V interiéru můžeme najít sportovní sedačky a potahy v kombinaci kůže - Alcantara a automatickou klimatizaci. Zajímavostí je, že model S6 příjde na trh na jaře 2006, což je dříve než již zmiňovaná verze S8.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy