Mazda představí v Detroitu Kaburu a CX-7

Kabura | foto: Ford Motor Company

Na detroitském autosalonu, který se bude konat od 14. do 22. ledna 2006 ukáže světu Mazda svou studii sportcoupé Kabura. Bude to po Sassou a Senku třetí japonská studie během 5 měsíců.

Kromě této sportcoupé studie bude v Detroitu k vidění také CX-7. Toto SUV již bylo jednou v minulosti v Detroitu představeno, a to v roce 2005 jako studie MX-Crossport. Nyní představí Mazda sériovou verzi, která má začátkem roku 2006 přijít na severoamerický trh. Evropští zákazníci si budou muset počkat alespoň do roku 2007, protože tento vůz byl vytvořen speciálně pro USA a Kanadu.

CX-7 je opravdu působivé auto, které není tak vysoké jako ostatní SUV. Interiér vychází z MX-Crossport. Přístrojová deska se 3 navzájem rozdělenými ukazateli, vysoko umístěná řadící páka a sportovní sedadla odpovídají sportovním ambicím vozu. Místo vzadu je pro tři cestující a je rozděleno v poměru 60 ku 40. Objem kufru je za normálních okolností 847 litrů, při sklopení zadních sedadel 1 659 litrů.

Nové SUV od Mazdy bude pohánět čtyřválcový benzínový agregát s turbodmychadlem o objemu 2,3 litru. Tento motor s přímým vstřikováním paliva pochází z Mazdy 6 MPS, která příjde na evropský trh začátkem roku 2006. CX-7 bude poskytovat výkon 244 koní a točivý moment 350 Nm při 2 500 otáčkách. Ještě při 5 000 otáčkách má být k dispozici 99% točivého momentu. Vůz bude vybaven 6 stupňovou automatickou převodovkou a zrychlení z 0 na 100 km/h bude někde okolo 10 vteřin. V sériové nabídce nebude chybět ABS ani ESP včetně regulace prokluzu. Dále si zákazník bude moci vybrat mezi pohonem předních nebo všech kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy