Porsche opět útočí - Cayman S

Cayman | foto: Porsche

Nové Porsche je daleko víc než jen automobil s pevnou střechou. Cayman vyplňuje mezeru mezi Boxsterem a klasickou 911. Nyní Porsche nabízí 4 modely!

Jako základ slouží nově vyvinutý 3,4 litrový plochý motor s čtyř-ventilovou technikou o síle 295 koní. Stovku zvládne za 5,4 sekundy a maximální rychlost vrcholí u hranice 275km/h. Významné změny se dotkly exteriéru, zadní část působí jako střecha, která však slouží jako praktické dveře se stylovým oknem, stejně jako zadní lampy. Přesto si nový model zachovává některé rysy z 911. Přední část se světlomety a blatníky mají rovněž svůj styl a nezapřou pudy automobilky. Na zadním víku nechybí křídlo vysouvající se automaticky dle rychlosti.

Ocelová karoserie slibuje zlepšení tuhosti vozidla, zavěšení McPherson je použito z modelu Boxster stejně jako Aktivní podvozek s nastavitelnými tlumiči ve dvou variantách, normální a sport, který automaticky poskytne lepší odezvu na plyn v závislosti na poloze škrtící klapky. Převodovka bude manuální s šesti stupni nebo poloautomatický tiptronic s řazením na volantu. Jízdní dynamika by měla slibovat podobné parametry jako má 911 Carrera s časem 8 minut a 15 sekund na okruhu Nurburgring, především díky nižšímu těžišti, kompaktnějším rozměrům a malé hmotnosti. Cayman také slibuje odstranění větrných vibrací ve vysokých rychlostech, s kterým má problém model Boxster.

Německá automobilka s dlouholetou tradicí a řadou velmi úspěšných modelu rozšiřuje svůj vozový park a slibuje si od něj velký úspěch, počítá s prodejem 100.000 kusů do konce roku 2008. Cena v přepočtu odpovídá 2,2 mil. korun.

zdroj: Porsche

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy