BMW M5 v úpravě od Hamanna

M5 | foto: Hamann

Německý tuner Hamann vytvořil program pro BMW M5. Začal u úplné maličkosti, a to že odstranil elektronický omezovač rychlosti. A co na to BMW M5?

V sériovém provedení je pětilitrový destiválcový vysokootáčkový motor o výkonu 507 koní a točivém momentu 520 Nm omezen elektronikou při 250 km/h. Hamann tento "problém" odstranil a dává odpověď těm, kteří se ptali jaká je maximální rychlost M5 bez omezovače - 327 km/h! Tento zákrok stojí v přepočtu 50 000 Kč. Komu však nestačí tento stav, tomu nabízí Hamann zvýšení výkonu na 603 koní a točivého momentu na 574 Nm. Na tuto úpravu si bude muset člověk sáhnout již trošku hlouběji do kapsy, cena je v přepočtu téměř 300 000 Kč.

Z optického paketu dostalo BMW M5 přední spoiler, který je namontovaný na sériový, zadní spoiler s difusérem a výřezem pro čtyři koncovky výfuku a střešní spiler. Na přání je k dostání i celý nový přední spoiler s mlhovými světly. Auto také lemují decentrní boční prahy. Nová jsou také sportovní zrcátka od Hamanna, která jsou elektricky ovládaná a vyhřívaná a pro zájemce i elektricky sklopitelná.

Sériová M5 si pod vedením Hamanna ještě více "sedla", a to o 2,5 cm. Má nově instalované odvětrávané brzdové kotouče na přední nápravě a 5 typů litých kol na výběr - od 19 po 21 palcové. Pro navození závodní atmosféry se setkáme v interiéru s doplňky z carbonu a hliníkovými pedály, nožní opěrkou a ruční brzdou. K tomu je kožené vybavení v různých barvách a vybavení multimédii - DVD, TV nebo Playstation.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy