Kompaktní offroad Panda Cross

Panda | foto: Fiat Group

Po Fiatu Panda a Pandě 4x4 přichází další rozšíření pro tuto modelovou řadu - Panda Cross. Tento model by se měl objevit na trhu v první polovině roku 2006.

Vůz Panda Cross spojuje křivky modelové řady Panda s prvky terénního vozidla. Mohutný přední nárazník s rozšířenými otvory pro vstup vzduchu a integrovanými mlhovkami, dominantní kulaté světlomety a ochraný nátěr podvozku v imitaci hliníku to dostatečně podtrhují.

Panda Cross je poháněna dieslovým 16 ventilovým motorem o objemu 1,3 litru, který poskytuje výkon 70 koní. Byl oceněn jako motor roku 2005 a disponuje točivým momentem 145 Nm při 1500 otáčkách. Převodovka je manuální 5 stupňová, z 0-100 km/h zrychlí za 18 vteřin a dosahuje maximální rychlosti 150 km/h. Hodnota průměrné spotřeby je udávána 5,8 litrů na 100 km.

Další technickou výbavou Pandy je automatický pohon všech kol, který je ideálně rozdělen mezi přední a zadní kola. Po běžné asfaltové silnici vůz pohání pouze přední náprava stejně jako jeho kolegy z modelové řady, ale jakmile příjde klouzavý podklad automaticky se přepne pohon na všechna čtyři kola. Rozdělení síly se plynule změní, v extrémním případě až na 70% na zadní kola.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy