Bentley Arnage přichází jako Blue Train

Arnage Limousine | foto: Bentley Motors

Noblesní značka slaví historické závodní vítězství modelovou edicí.

Před 75 lety chtěl být jeden muž se svým autem na cestě Francií rychlejší než vlak. Se svým Bentley Speed Six našlápl proti tehdy velmi známému Modrému vlaku (Blue Train) a vyhrál. Nyní oslavuje Bentley svoje vítězství zvláštím modelem, který je vlajkovou lodí značky: Arnage Blue Train.

Tento model Arnage má 456 koní a motor V8 Twinturbo o objemu 6,75 litru, který poháněl také model Arnage T. Podvozek a zavěšení kol pochází zase z Arnage R. Blue Train zrychlí na 100 km/h za 5,5 sekund a dosahuje maximální rychlosti 270 km/h. Jeho točivý moment je 875Nm při 3 250 otáčkách.

Na první pohled se odlišuje Blue Train od sériových Arnage 19 palcovými sedmipaprskovými litými koly, posuvnou střechou, chromovanou maskou chladiče, chromovanými zpětnými zrcátky a čtyřmi chromovanými koncovkami výfuku. Pro tento model byl také speciálně navržen přední a zadní nárazník, přičemž vstupní otvory na vzduch v přední části jsou zahalené. Kromě toho má zamřížkované otvory pro vzduch za předními blatníky.

V interiéru můžeme nalézt černé přístroje a ovládací knoflíky. Střední konsola je vyzdobená Blue Train plaketou. Dřevěná dýha s chromovými vložkami a opěrky hlavy s nápisem "Blue Train" jsou dalšími prvky tohoto vozu. Modelu Blue Train se vyrobí jen 36 kusů a ty už jsou vyprodány. Asi 30 vozů putuje do USA a zbytek převážně do jihovýchodní Asie a Austrálie. Cena "Blue Train" je 201 000 Euro, což je v přepočtu asi 6 mil. Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy