Nový Volkswagen Touareg W12 Sport Edition

Touareg W12 Sport Edition | foto: Volkswagen

Dalším krokem ve vývoji prodejně velmi úspěšného modelu Touareg je dvanáctiválcová verze o síle až 450 koňských sil.

Sportovní vzhled s dynamickým výkonem a nejvyšší úrovní komfortu, to jsou přívlastky, kterými se pyšní nová verze W12 Sport Edition populárního modelu Touareg, která nahradí úspěšnou verzi W12 Sport. S poměrně rozsáhlou výbavou je již dnes v rodném Německu nový Touareg W12 Sport Edition ihned k dostání.

Srdcem nového Touaregu je šestilitrový dvanáctiválec, dosahující při 600 otáčkách za minutu výkonu 450 koňských sil, respektive 331 kW. Takto vybavený Touareg dosáhne stokilometrové rychlosti za 5,9 sekundy a elektornický omezovač přibrzdí dravce na výsostných 250 km/h. Síla motoru se přenáší na kola skrz šestistupňovou automatickou převodovku Tiptronic.

Kombinace nového vzhledu a motorické výbavy vozu s 20ti palcovým setem kol z lehké slitiny "Casablanca", se ještě více naplňuje význam slova Touareg, které je napsáno na karosérii tohoto modelu. Znak W12 tento význam ještě více umocňuje.

Interiér zdobí sportovní sedačky potažené jemnou kůží a palubě vozu dodáva ještě více elegance leštěný hliník, jimž jsou některé části dozdobené. Standardem na palubě vozu je dvouzónová klimatizace, radio s DVD navigačním systémem a multifunkčním displayem, CD měnič a mobilní handsfreečkový kit.

Bi-xenonová světla, která mají i funkci natáčení do zatáčky, jsou již ve výbavě vozu.

Nový Volkswagen Touareg W12 Sport Edition bude nového majitele v Německu stát € 96 300, což v přepočtu na českou měnu sahá až k hranici tří miliónů korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy