Fiat Croma také s 5ti hvězdičkami EuroNCAP

Croma | foto: Fiat Group

Nový Fiat Croma byl ohodnocen nezávislou agenturou Euro NCAP, která letos již podruhé udělila koncernu Fiat maximální počet hvězdiček.

Toto hodnocení se uděluje vozům, které dosáhly maximální bezpečnosti při simulovaném nárazu a nejlépe ochránily posádku vozu včetně dětí v dětské autosedačce. V září tohoto ocenění dosáhl Fiat Grande Punto, o měsíc později italský Fiat opět graduje u modelu Croma.

Návrháři nové Cromy vzali v úvahu mnoho úhlů nárazu, které by mohly způsobit posádce vozu zranění. Byly analyzovány různé rychlosti srážky, a typy překážek, které by havárii mohly způsobit. To vše stálo snahu při 120 crash testech a 200 testech součástí vozu a systému.

Výsledkem těchto důkladných testů byla rozsáhlá analýza, díky které byly komponenty vozu navrženy tak, že můžeme Fiata Cromu považovat v současné době za nejbezpečnější auto na trhu.  

Nová Croma vlastní mnoho elektronických bezpečnostních podpůrných systémů, jako jsou: ABS s EBD (Electronic Brakeforce Distribution), ESP (Electronic Stability Program) , ASR (Anti Slip Regulation), MSR (Motor Schleppmoment Regelung) a HBA (Hydraulic Brake Assistance).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy