Aston Martin výrazně snižuje ztrátu. Z dluhů ho tahá jeden model

Aston Martin DBX | foto: Aston Martin

Britský výrobce luxusních automobilů Aston Martin v prvním pololetí snížil hrubou ztrátu na 91 milionů liber (skoro tři miliardy Kč) z 227 milionů liber před rokem. Odbyt podniku se dle ČTK více než ztrojnásobil na 2901 vozů, zasloužil se o to zejména jeho první sportovně-užitkový vůz (SUV) s označením DBX, uvedla dnes firma.

Automobily DBX, které začaly z výrobní linky sjíždět zhruba před rokem, se na pololetním odbytu podílely více než polovinou, upozornila agentura Reuters. Celkové tržby podniku se v prvním pololetí meziročně zvýšily o 242 procent na téměř 500 milionů liber (zhruba 15 miliard Kč).

Aston Martin DBX | foto: Aston Martin

Aston Martin i nadále předpokládá, že v celém letošním roce by se dodávky prodejcům měly pohybovat kolem 6000 vozů. Ve střednědobém výhledu chce firma odbyt zvýšit na 10.000 vozů ročně a tržby na dvě miliardy liber za rok.

Aston Martin DBX | foto: Aston Martin

Automobilka Aston Martin byla založena před více než 100 lety a její auta proslavil mimo jiné fiktivní tajný agent James Bond. Firma se však v posledních letech potýká se ztrátami. Loni proto zahájila reorganizační program s názvem Project Horizon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy