Může být Seat Ateca ještě atraktivnější? O to se pokusili studenti tuningové školy DFA

Seat Ateca DF Automotive tuning | foto: Seat

Seat Ateca rozhodně není ošklivé auto. Pokud si ho tedy nebudete chtít pořídit v té nejlevnější verzi a na plechových discích. Studenti tuningové školy DF Automotive ale dostali za úkol přitažlivost nového SUV ještě vylepšit. A jak se jim to povedlo?

V tomto případě ale nešlo pouze o design, a studenti se pustili i do úprav motoru. Základ jim tvořil dieselový agregát TDI o objemu 2,0 litru, který je u této řady vozidel nejběžnější, a poskytuje výkon 150 k a 340 Nm. točivého momentu. 

Díky optimalizaci řídící jednotky se povedlo motoru přidat dalších 63 k a 120 Nm. točivého momentu oproti běžnému provedení. Celkový výkon tedy činí 213 k a 460 Nm. točivého momentu, což už jsou velmi příjemná čísla, která tomuto SUV poskytnou jistě slušné jízdní zážitky. 

Ty jsou navíc umocněny kvalitními koly, které nejen dobře vypadají, ale díky nim má vůz i tu správnou oporu v zatáčkách. Použity jsou 20" hliníkové disky MSW s pneumatikami Hankook o rozměrech 235/35. Spolu se sníženým podvozkem od KW musí být svižné svezení s takto upraveným španělským SUV opravdovým zážitkem. 

Tak co říkáte, líbí se vám?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy