Ferrari 599 Drifter: zatraceně drahá hračka na pálení pneumatik

Z Ferrari 599 vznikl skutečně extrémní driftovací nástroj | foto: facebook

Ferrari 599 je se svým motorem umístěným vpředu, pohonem zadních kol a obstojným výkonem takřka perfektním strojem k driftování, ovšem při jeho ceně většina drifterů raději sáhne po jiných a upravených upravených vozech. Federico Sceriffo se toho však nebojí a s upravenou 599 nastoupí k šampionátu v driftování v USA.

Federico Sceriffo není prvním závodníkem, který by si urpavil Ferrari 599 k driftování. Již minulý rok se objevily snímky rudého Ferrari 599, se kterým se bokem proháněl japonský Drifter Daigo Saito, který již dříve Driftoval i s Lamborghini Murcielago, Nissanem GT-R nebo Ferrari F430. V Japonsku se však nelze divit ničemu, co se driftování týče.

Tento žlutý kousek s černými pruhy se však objeví na americkém šampionátu v driftu "Formula Drift". Na rozdíl od japonského závodníka však Sceriffo nebyl spokojen s výkonem atmosferického motoru V12, což vedlo k instalaci dvojitého přeplňování. výsledný výkon se tak pohybuje okolo 800 koní a točivý moment dosahuje 1000 Nm. Se zběsilým protáčením kol tak problém rozhodně nebude.

Kromě úpravy motoru se však Ferrari dočkalo i aerodynamických úprav. Přibyl masivní přední splitter, nárazník dostal karbonové maličkosti, v podbězích se objevila nová kola, prahy byly vytvořeny na zakázku a záď vozu dekoruje ohromné přítlačné křídlo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy