RaceChip vyladil Porsche Panamera 4S Diesel. Je z něj doslova lokomotiva

Porsche Panamera 4S Diesel po tuningové kůře od RaceChip | foto: RaceChip

Aktuální Porsche Panamara druhé generace přišlo i ve verzi 4S Diesel. Jenže ani jeho vysoký výkon a solidní zátah nestačí každému. Proto je zde firma RaceChip.

Ta vůz upravila do té doby, že ve výsledku poskytuje točivý moment 1050 Nm. Vše je dolováno z osmiválce o objemu 4,0 litru se dvěma turby. V základu přitom nabízí už tak vysokých 850 Nm, a to v rozmezí 1000 až 3250 otáček za minutu.

Aktuálně se přitom jedná o nejrychlejší produkční dieselový sedan na světě. Změny ve výkonu se povedlo uskutečnit za pomocí přemapování řídící jednotky motoru. Zvýšila se i hodnota výkonu, nyní je to 505 koní. A dynamické parametry? Podle tunera zvládne tohle Porsche sprint z nuly na stovku za 3,6 sekundy.

V základu pak každý zájemce může k vozu dostat 21palcové disky OZ Superturismo Dakar. Ty jsou obuty do pneumatik Michelin Pilot Sport. „Je to neuvěřitelně klidné, výkonné a pohodlné auto,“ řekl sám Dominic Ruopp, výkonný ředitel RaceChip. „Pokud jde o výkon, Panamera RaceChip má jen málo soupeřů, které s ní udrží krok".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy