ABT nám zkrátilo čekání na nabušenou Audi RS5

ABT poladilo Audi S5. Výsledkem je neoficiální RS5 | foto: Abt Sportsline GmbH

Nemůžete se dočkat nabušené Audi RS5 nové generace? Pak se mrkněte na tuhle Audi S5, u které proběhlo pár změn díky tunerské firmě ABT.

Už několik měsíců se po silnicích jezdí druhá generace Audi A5 a první náznak novinky se objevil již loni v létě. V nabídce zatím máme i sportovnější derivát S5, jenže nejtvrdší provedení RS5 zatím zůstává zahaleno tajemstvím. Z toho důvodu přispěchala na pomoc firma ABT Sportsline a ukázala nám, jak by mohl vrchol řady vypadat.

Základem se stalo černé kupé S5, takže když vynecháme techniku, nová jsou zde vlastně jen litá kola. Těmi jsou dvoubarevné dvacítky, ale v nabídce jsou i menší rozměry. Aby nebyla upravená Audi S5 tak obyčejná, změnila se i centrální část zadního nárazníku s difuzorem.

Hlavní změnou zde prošel motor. Stranou tak nezůstala úprava řídící jednotky, díky čemuž původní třílitrový přeplňovaný šestiválec nabízí výkon 425 koní. Společně s tím vzrostlo i točivý moment, konkrétně na 550 Nm. Bohužel zatím nevíme, o kolik se zlepšila dynamika. Tajemství se vznáší i nad cenou úpravy, takže máte-li zájem, kontaktujte centrálu ABT Sportsline, jistě vám to rádi v případě zájmu sdělí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy