Nové pětkové BMW už dostalo první tovární tuning. O kolik narostl výkon?

BMW řady 5 (2017) s paketem M Performance | foto: BMW Group

Nové BMW řady 5 se ve své oficiální premiéře ukázalo sotva před měsícem a už tady máme jeho první úpravu. Ta je tovární, nese označení M Performance a změnilo se naprosto vše.

Výrobce totiž včera vypustil první snímky upravené pětky, ke které přidal i nemalé množství informací. Kde kdo by si pak mohl říct, že tohle přece vypadá jako dílo nějakého tunera. Jenže realita je mnohem skromnější, nová pětka dává tolik možností úprav, že výsledek je zkrátka famózní.

Jak znalci bavoráků poznali, vůz dostal optický paket M Sport a M Aerodynamic. Oba nové pětkové řadě přidavají více agresivnější oba nárazníky s karbonovým splitterem. Vzadu se ukrývá difuzor z uhlíkových vláken, přičemž z nich jsou vyrobeny taktéž kryty vnějších zpětných zrcátek a spoiler na víku kufru. Pokud se vám ovšem nelíbí karbon nebo uhlíková vlákna, lze je nahradit levnějším polyuretaunem.

To vše by ovšem nebylo ničím, kdyby se vůz nechlubil pořádnými koly. Těmi jsou v tomto případě dvoubarevně lakovaná 20palcová kola, jenž za svými výplety ukrývají červené čtyřpístkové třmeny vpředu a jednopístkové vzadu. Pohled na záď odhalí karbonové koncovky výfuků, za příplatek ovšem lze zvolit provedení z nerezové ocele.

A mysleli jste si, že se úpravy nedotkly výkonu? Ba naopak. Benzinové verze 540i a 540i xDrive dostali kit M Performance Power a Sound Kit. V té souvislosti nabídnou obě verze výkon 360 koní a točivý moment 500 Nm. Krom toho lze počítat s lepším zvukovým doprovodem.

Milovníky nafty potěší nárůst výkonu u variant 530d a 530d xDrive. Ve výsledku tak obě verze nabídnou ukázku, jak jede 292 koní a jak moc lze využít točivý moment 650 Nm. To pak přijde vhod automatická převodovka s možností řazení skrze pádla pod volantem. Bohužel ale nevíme, o kolik rychlejší výše zmíněné verze vlastně budou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy