Brali byste šílenou BMW M7? Noelle Motors vám ji dokáže nabídnout

BMW 750i v úpravě Noelle Motors | foto: Noelle Motors

Ačkoliv ještě oficiálně BMW neukázalo vrchol sedmičkové řady s písmenem M, případné zájemce o vysoce výkonný sedan může uspokojit verze 750i.

Právě její úpravu má na svědomí tuningová firma Noelle Motors a je nutno uznat, že díky nim už není potřeba čekat na pravou M7. Verze 750i totiž není žádným šnekem, vždyť ve standardní konfiguraci zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy. Její 4,4litrový osmiválec dostal tak velký doping, že se u něj podařilo srazit čas sprintu na pouhých 3,6 sekundy.

BMW 750i v úpravě Noelle Motors | foto: Noelle Motors

Asi je všem jasné, že původní výkon 450 koňských sil a 650 Nm točivého momentu tady nenajdeme. Místo toho se motor chlubí výkonem 629 koní a 820 Nm. Dodatečný výkon byl získán pomocí obvyklého receptu: instalací modifikovaných turbodmychadel a zakázkového výfukového potrubí a dále přemapováním řídící jednotky motoru.

Firma Noelle Motors tak vlastně vytvořila o 1,1 sekundy rychlejší sedmičku, která si dokáže vyšlápnou na absolutní vrchol současné nabídky. Tím je  610 koňová verze M760Li xDrive. Podrobnosti o nejvyšší maximální rychlosti nejsou k dispozici, ovšem spekuluje se o 305 km/h. Výkonnější je snad už jen Alpina B7 Bi-Turbo, která umí 330 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy