Volvo S90 Heico Sportiv: Konečně pořádně výkonný Švéd

Volvo S90 Heico Sportiv | foto: Heico Sportiv

Nové Volvo S90 je vskutku královským autem, ovšem problém jsou motory, které mají jen a pouze čtyři válce. Náročnější zákazníky snad potěší fakt, že úpravce Heico Sportiv přichází s posílenou verzí.

Ačkoliv motory samotného S90 a kombíku V90 nejsou zrovna slabé, pro někoho znamenají čtyři válce zoufalství. Přitom podle dosavadních testů nevypadá až tak zle, jen ten zvuk není úplně hutný. Se vším si ale poradil úpravce Heico Sportiv. Ten poladil výkon, decentě si pohrál se vzhledem a snad jen počet válců zůstal původní.

Konkrétně si vybral verzi D5, která v základu nabídne výkon 173 kW a točivý moment 480 Nm. Díky přemapování řídící jednotky motoru narostl výkon o 17 kW a točivý moment pak o 39 Nm. Někomu se může zdát, že to není zas takový doping, ale i pár koní navíc bude v této limuzíně znát.

Heico Sportiv navíc říká, že motor neztratí svou původní pětiletou záruku a vylepšení nemá vliv na emise ani servisní intervaly. Za celý set úprav dají zájemci 2425 Eur, což je v přepočtu 70 tisíc Kč. Kdo by navíc nechtěl verzi D5, může časem zakoupit upravené Volvo S90 s motory D4, T5, T6 a T8.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy