Brabus představuje nejvýkonnější kabriolet světa

Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio | foto: Brabus

Klasické kabriolety se skládací střechou se v současné době těší stále vyšší oblibě. To platí pro roadsteryy typu Mazda MX-5, stejně jako po velkolepý Range Rover Evoque Convertible. Pokud zákazník preferuje spíše výkon před velikostí, máme zde jeden skvělý typ ze sousedního Německa.

Pokud pokukujete po pořádně výkonném kabrioletu, nabízí se vám mnoho možností, které nabízí automobilky jako Aston Martin, BMW, Bentley, Rolls-Royce nebo Mercedes. Právě poslední jmenovaná automobilka nabízí model Mercedes-AMG S 63 Cabriolet. Ten je poháněný vidlicovým osmiválcem o objemu 5,5 litru s výkonem 577 koňských sil. To je slušná porce výkonu na otevřený model.

Jiného názoru byli ale šílení inženýři společnosti Brabus, kteří na základě zmíněného Mercedesu postavili doslova monstrum. Jejich výtvor nese název Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio. Jak již název napovídá, původní agregát byl nahrazen větším, šestilitrovým s novou klikovou hřídelí, kovanými písty, ojnicí a hlavami válců. Nový je také systém přeplňování pomocí dvojice turbodmychadel a výfukový systém. Tyto úpravy přinesly navýšení výkonu na šílených 833 koňských sil. Výkon pomáhá na kola přenést sedmistupňová automatická převodovka, novinka z dílen Brabusu je pak schopna sprintovat z nuly na 100 km/h za skvělých 3,5 vteřiny a maximální rychlost činí 350 km/h. Společnost ovšem dodává, že by byl vůz schopný dosáhnout i vyšších rychlostí, to už by ale mohlo znamenat problém pro pneumatiky.

Zmíněný výkon, zrychlení i maximální rychlost pasují Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio do role nejrychlejšího kabrioletu světa. A než začnete namítat, že Hennessey Venom GT Spyder nebo Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse jsou rychlejší i výkonnější uvědomte si, že Venom GT i Veyron mají pouze snímatelný střešní panel, zatímco Brabus je plnohodnotným kabrioletem se skládací střechou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy