Volkswagen Golf R dostal 450 koní. Není to už na něj příliš?

Volkswagen Golf R od O.CT Tuning | foto: O.CT Tuning

Říkáte si, že je velká škoda, že Volkswagen nejspíše nebude vyrábět ostrý Golf R400? Pokud zoufáte, tak nyní nemáte důvod. Tuningový úpravce O.CT totiž představil nový kit, který by R400 smázl ze silnice.

Díky kauze Dieselgate se u VW šetří kde může a nejspíše se tak opravdu nedočkáme dalšího silnějšího Golfa sedmé generace. V současnosti je tak nejvýkonnější verzí ostré hardcore provedení GTI Clubsport S s výkonem 310 koní a pohonem přední nápravy. Jenže i nejnovější podání Golfa může někomu přijít málo výkonné.

Pod kapotou každého ostrého Golfa sedmé generace je přitom umístěn stále přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr TSI, jenž je pokaždé naladěn na jiný výkon. Právě u provedení R je přítomen i pohon všech kol a tak právě eRko si nyní můžeme představit v mnohem silnějším kabátě.

Hned v úvodu máte na výběr mezi verzemi s výkonem 370, 378 nebo 395 koní. Absolutním vrcholem po stránce výkonu a ceny je kit, který z dvoulitrového TSI vyždíme  450 koní a točivý moment 550 Nm. To si u VW rozhodně nekoupíte. Podle úpravce je u této verze nejvyšší maximální rychlost omezena na 280 km/h a zrychlení z nuly na stovku mu nedělá problém pod pět sekund.

Na snímku pak vidíte jeden z exemplářů, který dostal krásný tmavý modrý lak karoserie a nápisy „Powered by O.CT Tuning“. Nechybí mu lité 19ky s nízkoprofilovými pneumatikami a bohatá standardní výbava. Nejdůležitější roli ale zde hraje právě nadopovaný motor.

A kolik by vlastně stál Golf R 450? To úpravce odmítl sdělit, ovšem prozradil, že mu nečiní problém upravit kompletní řadu koncernových vozů s motory řady EA888. To znamená, že i takový Leon Cupra 290 by se mohl s troškou úprav stát až 450 koňovou střelou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy