Tohle Audi RS6 dostalo 670 koní a pořádný bodykit

Audi RS6 v úpravě Prior Design | foto: Prior Design

Tuningová německá firma Prior Design si vzala na mušku vrcholné provedení modelu A6 s označením RS. Nadělilo mu větší výkon a pořádně drsný vzhled.

Na první pohled se tahle RS6 odlišuje bodykitem PD600R. Ten obnáší čelní spoiler, splitter, střešní křídlo a zadní difuzor. Nové jsou i boční prahy, lak karoserie a lité sportovní disky Vossen VPS-310 se sportovními pneumatikami.

Nechybí ani trojdílné nástavce blatníků, díky čemuž se auto rozšířilo vpředu o osm a vzadu o deset centimetrů. Tím ale změny rozhodně nekončí. Pro vůz lze objednat podvozkový modul KW DLC, který sníží vůz o pár milimetrů a přitvrdí pružiny. V kabině pak najdeme sportovní sedadla, volant, nové čalounění a loga úpravce.

Tahle RS6 dostala upravenou řídicí jednotku a nové výfukové potrubí, což zajistilo nárůst výkonu z 560 koní a 700 Nm na 670 koní a 830 Nm. Bohužel, úpravce neřekl, o kolik se zlepšilo zrychlení z nuly na stovku, to samé se týká maximální nejvyšší rychlosti. Ta by se dle našich odhadů mohla vyšplhat k hranici 300 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy