Hennessey si pohrálo s GMC Yukon Denali. Výsledkem je mohutný výkon a zběsilé zrychlení

GMC Yukon Denali v úpravě Hennessey | foto: Hennessey

Tuningová firma Hennessey si vzala do parády to nejlepší od značky GMC a nadělila mu pořádnou porci výkonu a ostřejší vzhled. Přečtěte si, o co se jedná.

Terčem úprav se stalo obří SUV s názvem GMC Yukon Denali. To má v sériovém provedení atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru, nabízí výkon 426 koní a točivým momente 624 Nm. S motorem je pak spojena osmistupňová automatická převodovka. Jak to ale dopadlo, když se pod kapotu podívali technici z Hennessey?

GMC Yukon Denali HPE650 v úpravě Hennessey | foto: Hennessey

Po patřičných úpravách vůz dostal označení HPE650. To znamená, že jeho osmiválec dostal nový chladicí systém, kompletní výfukové potrubí, upravený software řídící jednotky a velký kompresor. Výsledkem je mohutný výkon 659 koní při 5500 ot./min a točivý moment narostl na 892 Nm při 4200 ot./min.

Výše uvedené hodnoty jsou pak zárukou, že GMC Yukon Denali HPE650 zrychlí z 0 na 96 km/h za 4,5 sekundy a jednu čtvrtinu míle zvládne zajet za 12,9 sekundy. V tu chvíli už tohle monstrum letí rychlostí 171 km/h. Za příplatek je pak možné dokoupit výkonnější brzdový systém s kotouči Brembo a nová 22palcová kola.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy