Brabus poslal Mercedes-AMG S 65 Coupé na steroidy, má 900 koní

Brabus 900 Mercedes-AMG S 65 | foto: Brabus

Ženeva je ve znamení novinek ze světa aut, ale i tuningové společnosti tam představují své zajímavé exempláře. Jednou z nich je i Brabus.

Brabus v Palexpu ukázuje model Rocket 900 Coupé, který vychází z vozu Mercedes-AMG S 65 Coupé. Jedná se o jedno z nejrychlejších kupé na světě, které nabídne 12válcový motor s výkonem 900 koňských sil a 1500 Nm točivého momentu.

Motor byl převrtán na objem 6,3 litru, dostal dvě větší turbodmychadla a nové čerpadlo. Výkon je standardně posílán na kola zadní nápravy, a to skrze sedmistupňovou automatickou převodovku. K tomu Brabus instaloval i diferenciál s omezenou svorností.

Tahle černá raketa umí zrychlit z nuly na stovku za 3,7 sekundy, zatímco zrychlení z klidu na 200 km/h stihne za 9.1 sekundy. Brabus navíc říká, že maximální nejvyšší rychlost přesahuje hodnotu 350 km/h. I to stojí za tím, že rychloměr je cejchován do hodnoty 400 km/h.

Brabus si připravil i celou řadu vizuálních vylepšení. Změny začaly tím, že vůz dostal nový nárazník s různými přívody vzduchu, zakázkový difuzor vzadu a nový výfukový systém se čtyřmi koncovkami. Vše doplňují 21palcová kola v různých provedeních s nízkoprofilovými pneumatikami.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy