Mansory Palm Edition 999 - Obří porce luxusu, kůže a zlata

Mansory Palm Edition 999 | foto: MANSORY

Firma Mansory Design si opět vzala na mušku luxusní britské kupé Wraith značky Rolls-Royce. Výsledkem je hodně extravagantně upravený kousek, který má na sobě i zlato.

Kupé Wraith posloužilo jako základ pro výsledný výtvor se jménem Palm Edition 999. Jeho karoserie dostala povrchovou úpravu v kombinaci zlatá/bílá. Aby ale bylo odlišení co největší, vůz dostal i nové karosářské díly, takže na něm najdeme nový přední nárazník, nové prahy a nebo zadní nárazník.

Vše doplňují 22" kola s pneumatikami Vredestein Ultra Vorti R o rozměru 265/35 R22 vpředu a 295/30 R22 vzadu. K tomu se přidává i vzduchový podvozek, který umožňuje snížení světlé výšky až o 40 mm. Provedení Palm Edition 999 pak dokazuje svůj luxus především v kabině. Zde je k vidění jemná bílá kůže a hromada dekorů vyrobených z 24karátového zlata.

A co se skrývá pod kapotou? Stále zde najdeme přeplňovaný dvanáctiválec o objemu 6,6 litru, jenže jeho výkon narostl ze 632 na 730 koní. Spolu s tím vzrostl i točivý moment, a to konkrétně ze sériových 800 Nm na rovných 1000 Nm. Vůz je schopen dosáhnout maximální rychlosti 300 km/h, takže zde nenajdeme klasický omezovač

Mansory bohužel neřeklo, kolik takto upravený Wraith stojí, ale prý hodlá vyrobit jen devět kusů. Případní zájemci by si tak měli celkem pospíšit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy