První Shelby Mustang je stále ve výrobě, vedle osmiválců však má i čtyřválec

Pod kapotou jsou nově dva motory EcoBoost, Classic Recreations Mustang G.T.350CR. | foto: Classic Recreations

Klasické americké muscle cars jsou vedle pohonu zadních kol a nekonečného pálení pneumatik proslulé také velkoobjemovými zážehovými motory. Tato premisa bohužel úplně neplatí pro repliky první generace Mustanga od Carrolla Shelbyho, vyráběné společností Classic Recreations.

Hned na začátek je třeba podotknout, že výrobce, původem z Oklahomy, má v ruce všechny potřebné licence Fordu i Shelbyho k tomu, aby mohl vyrábět klasický Mustang G.T.350CR z roku 1966, respektive Mustang G.T.500CR z roku 1968, moderními postupy, avšak podle původních plánů.

Proto má každé z aut, které opustí fabriku, moderní podvozek, což z něj údajně dělá nejlépe ovladatelný klasický Mustang všech dob, ale klasicky střiženou karosérii. Takto už vznikají repliky již několik let, pod kapotou však až doposud byly tradicím věrné osmiválce Coyote a Windsdor s výkonem až 1014 koní (ty zůstávají i nadále). Doba jde nicméně rychle dopředu, a tomu se museli podřídit i u Classic Recreations.

Na výběr bude několik barev karosérie, Classic Recreations Mustang G.T.350CR. | foto: Classic Recreations

Proto své Mustangy od letošního roku nabídnou též s přeplňovanými motory EcoBoost. Silnější 3.5litrový šestiválec se dvěma turbodmychadly disponuje výkonem 370 koní a točivým momentem 569 Nm, dostalo se ale bohužel i na dvoulitrový čtyřválec z Focusu ST, naladěný na 304 koní a 488 Nm. Především u silnější jednotky půjde pomocí větších turbodmychadel a dalších úprav zvýšit výkon na hranici 608 koní.

Ceny zatím stanoveny nejsou, zástupci firmy pak zdůrazňují, že menší čtyřválec je určen především čínským zákazníkům, jelikož celní podmínky pro dovoz auta s velkým objemem motoru jsou tam velmi přísné.

Zdroj: Classic Recreations

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy