Ostrý Mercedes-AMG C 63 prošel posilovací kůrou od Väth, kolik má koní?

Mercedes-AMG C 63 v úpravě od Vath | foto: VATH

Německý tuner Vath se rozhodl, že se pořádně podívá na techniku nového Mercedesu-AMG C 63. Jak to dopadlo, to se dozvíte v následujících odstavcích.

Pod kapotou auta sice ve standardu pracuje twin-turbo 4,0litrový osmiválec, jenže ten prošel celou řadou vylepšení a je nyní schopen nabídnout 600 koní a točivý moment 810 Nm. Celá úprava stojí 3.950 eur plus 350 eur za montáž a díky tomu tenhle vysoce výkonný sedan dosáhne nejvyšší rychlosti 320 km/h.

Pro ty, kteří potřebují ještě větší výkon, si Vath připravil RS kit V 63, který motoru dodá 680 koní. Mohou za to nové turbodmychadlo a taktéž jiné výfukové potrubí. Jenže jen vysoký výkon mnohdy nestačí, leckdo sáhne i po snížení auta, takže je zde paket za 365 eur. Ten sníží dotyčné C 63 AMG o 40 mm a k tomu se dají dokoupit stříbrná nebo černá litá sportovní kola o velikosti 20 palců.

Zbylé prvky příplatkové výbavy už nejsou tak výjimečné, ale dát například za rychloměr cejchovaný do 360 km/h celých 1290 eur, to nám přijde jako marnotratnost. Hníkové pedály stojí 150 eur a černé velurové podlahové rohože vás vyjdou na 190 eur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy