Huracán s výkonem přes 800 koní, to je dílo VF Engineering

Kompresorem přeplňované Lamborghini Huracán LP 610-4 s masivním výkonem 805 koní. | foto: VF Engineering

Lamborghini je jedna z mála automobilek, která se stále vkládá do svých strojů pouze atmosféricky přeplňované agregáty. I tak si ale vozy s býkem ve znaku nemohou stěžovat na nedostatek výkonu. Jak by to ale dopadlo, kdyby takový Huracán dostal přeplňování kompresorem? Následovně!

Běžný Huracán ukrývá ve svých útrobách 5,2 litrovou „vé desítku“ s výkonem 449 kW (602 koní). Mnoho lidí má ale stále dojem, že je to poněkud málo. Mnoho automobilových úpravců tak napadá přidat na motor V10 turbodmychadlo. To ale není případ společnosti VF Engineering.

Její inženýři se totiž rozhodli Huracán obdařit kompresorem Eaton TVS2300. Díky tomu narostl výkon Huracánu na úchvatných 600 kW (805 koní).

Balík úprav od této kalifornské tunerské společnosti obsahuje nové sací potrubí, nový chladič, nové vodní čerpadlo, upravenou řídící jednotku a mnoho dalších vychytávek.

Celý tento balík vyjde na necelých 33 tisíc dolarů (cca. 835 000,- Kč), což je poměrně dost. Ovšem z pohledu majitele exotického supersportu se určitě nejedná o nějak astronomickou sumu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy