Tuhle Audi RS3 od DTE Systems budete chtít, nabízí totiž opravdu hodně!

Audi RS3 od DTE Systems | foto: DTE Systems

Kluci z firmy DTE Systéms jsou zpět na scéně a tentokrát si pro nás připravili ladičský program, jenž je šitý na míru pro zběsilé Audi RS3 Sportback.

To je už ve své standardní konfiguraci poměrně silným autem. Nabízí totiž 367 koní a 465 Nm točivého momentu, které jsou ždímány z pětiválcového přeplňovaného 2,5 litru. To však DTE Systems přišlo málo a proto použilo svůj čip, jenž pod kapotu vtěsnal více síly. Výsledkem je dalších 43 koní k dobru a také 92 Nm. Celkový součet tak činí 410 koní a 557 Nm točivého momentu.

Fanoušky tuningu zřejmě potěší i fakt, že upravené Audi RS3 Sportback je nyní o 1,1 sekundy rychlejší ve sprintu ze 100 km/h na 160 km/h a maximálka se blíží ke třem stovkám kilometrů za hodinu. Za vše může modul PowerControl SNT, který je napojen na centrální senzory systému řízení motoru. Nové je i turbo a sací potrubí, přemapováním pak samouzřejmě prošla i řídící jednotka motoru.

Podobné zvýšení výkonu je navíc k dispozici pro širokou škálu modelů Audi a Porsche, a to včetně verzí RS Q3, RS6 a RS7, S4 a S5, Macan S a Turbo, Cayenne S a GTS, a Panamera S. Kolik přesně však stojí úprava této RS3ky, to tuner zatím neprozradil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy