Challenger od Moparu má nadupanou V8, ale i pohon 4x4. Blíží se revoluce?

Tato kreace od Moparu má pohon všech kol a V8 pod kapotou, Dodge Challenger GT AWD. | foto: Mopar

Už od šedesátých let platí, že správný muscle car by měl mít pohon zadních kol a silný osmiválec pod kapotou. Co když ale zadokolku nahradí čtyřkolka?

Přesně takové cvičení si v podobě Challengeru GT AWD připravil Mopar, dvorní úpravce aut koncernu FCA. Jak už napovídá mimo jiné i jméno vozu, v útrobách najdeme pohon všech kol, odvozený od systému, který se používá u policejních Chargerů. Ze stejného modelu pochází dále také zesílený podvozek, brzdy nebo ochrana motoru.

Logo na kapotě prozrazuje, že máme tu čest se čtyřkolkou, Dodge Challenger GT AWD. | foto: Mopar

A právě o motoru je toto auto, i když se to tak nemusí zdát, především. 5.7litrový osmiválec HEMI dostal balíček Scat Pack 3, přinášející navíc 76 koní a 59 Nm točivého momentu, takže ve výsledku disponuje 522 koníky a 618 Nm. Tuto sílu přenáší na všechna kola osmistupňový automat původem z Chrysleru 300.

Vedle pohonného ústrojí prošel proměnou také vzhled karosérie. Ta je nyní lakována do šedé Destroyer a matné černé, které doplňují oranžové linky vpředu i vzadu. Bodykit karosérie je zaměřený na její rozšíření, z čehož profitují především podběhy, vyplněné 20palcovými koly. Přední nárazník dále zdobí splitter, vzadu nalezneme nový spoiler a čtyři koncovky výfuku, spojené s celkovou úpravou výfukových svodů. Uvnitř čekají sedadla čalouněná kůží a semišem, oranžové prošívání, zploštělý volant a nové prahové lišty.

S výrobou Challengeru AWD se údajně nepočítá, na druhou stranu muscle car pro všechna roční období by mohl leckoho zaujmout…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy