Dokáže splnit velké sliby? Hyundai Genesis Coupe od Ark Performance

Hyundai Genesis Coupe po úpravách americké společnosti Ark Performance slibuje výkon vyšší než 500 koní. | foto: Ark Performace

Automobilová výstava v Las Vegas se nám nezadržitelně blíží a američtí tuneři se předhání v tom, kdo předvede propracovanější dílo. Co říkáte na výtvor společnosti Ark Performace?

Americká tuningová společnost Ark Performance se chlubí tím, že při svých úpravách automobilů spolupracuje již sedm let v kuse s automobilkou Hyundai. Pro letošní automobilovou výstavu, SEMA, konanou v americkém městě hříchu, Las Vegas, si tato společnost připravila opravdu speciální kousek.

Jedná se o přepracovaný sporťák Hyundai Genesis Coupe. Ten by se po úpravách, kterými prošel nemusel bát souboje ani s takovými vozy jako je BMW Z4 nebo Lexus RC F.

Pod jeho kapotou se namísto 3,8 litrového motoru V6 nachází čtyřlitrová „vé šestka“. Ta je obdařena kompresorem Rotrex. Nejen díky těmto úpravám se nyní na zadní kola dostavuje skrze šestistupňový manuál více než 500 koňských sil.

Je velká škoda, že nám Ark Performance neposkytl i pohled od interiéru vozu. Američané totiž slibují nebývalý luxus, spojený se sportovním volantem a výjimečně řešenou palubní deskou. Pohled do interiéru se nám tak pravděpodobně naskytne až po slavnostním odhalení vozu, které proběhne již třetího listopadu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy