50 let zkušeností s vývojem zimních pneumatik

První zimní pneumatiky značky Continental byly uvedeny na trh v roce 1952. Koncern Continental AG od tohoto roku...

neustále investuje do výzkumu a s úspěchem zlepšuje výkonnost svých zimních produktů.

V roce 1982 byl poprvé vyroben dezén s vysokým počtem lamel, který nastartoval bezprecedentní sérii vítězství plášťů Continental v nejrůznějších testech zimních pneumatik.

Poslední špičkou ve vývoji je patentovaná technologie lamelování, která svým charakteristickým tvarem připomíná včelí plástev. V roce 1994 se začala u produktů značky Continental používat inovovaná silika-technologie. Silika nahradila klasickou sazovou směs a přinesla s sebou zlepšení adheze na mokré vozovce, snížení hlučnosti při jízdě a celkové zlepšení vlastností pláště v zimním provozu.

V sortimentu pneumatik pro vozidla vyšší třídy značka Continental zahájila novou etapu v oblasti lamelových systémů. Jde o tzv. 3D (třídimenzionální) lamelové systémy, které byly poprvé použity u pneumatiky ContiWinterContact TS 790. Jejich přínosem je zejména zlepšení charakteristických vlastností pláště v zimním provozu a zvýšení tuhosti ramenních bloků. Díky této inovační technologii se plášť ContiWinterContact TS 790 ihned vyhoupl do čela vítězů zimních testů pneumatik.
Průlomem byla i první zimní pneumatika na světě v rychlostní kategorii V – ContiWinterContact TS 790 V. Tato pneumatika umožňuje jízdu rychlostí až do 240 km/h.

Kvalitu zimních pneumatik Continental přesvědčivě dokazují desítky vítězství v testech hlavních motoristických časopisů. ContiWinterContact TS 740 byla zvolena jako nejlepší v testu německého motoristického magazínu „auto, motor & sport“ v roce 1983 a 1984, podobný úspěch se například opakoval i s pneumatikou ContiWinterContact TS 790 v testu ADAC Motorwelt v roce 2002.

Nová generace zimních pneumatik Continental těží z více než padesátileté zkušenosti s vývojem zimních pneumatik a je založena na současné špičkové technologii výroby. Značka Continental se orientuje na budoucnost – připravuje svým vývojovým pracovníkům stále těžší úkoly a svým zákazníkům se snaží nabízet vyšší bezpečnost jízdy.

Barum Continental spol. s r. o.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy