Audi přiznává, co stojí za zpožděním jeho elektrických SUV

Audi e-tron | foto: Audi

Na první elektrické SUV od Audi si budeme muset ještě chvíli počkat. Německá automobilka minulý týden přiznala, že se jejich prémiové SUV e-tron dostane do prodeje o několik týdnů později, než bylo původně plánováno. Zpoždění způsobil nejen chybný software, ale také problémy s jihokorejským dodavatelem baterií, který chce kvůli vysoké poptávce zvednout ceny.

Audi představilo své SUV e-tron již minulý měsíc v San Franciscu jako součást svého úsilí o rozšíření trhu s prémiovými elektrickými vozidly. Automobilka má od tohoto vozu velká očekávání a počítá s ním i jako s dostatečně silnou konkurencí pro vozy Tesla Model X. Tiskový mluvčí automobilky Audi však prohlásil, že bude mít jejich středně velké SUV zhruba čtyřtýdenní zpoždění oproti původním plánům. Jedním z důvodů je vyřízení nového regulačního oprávnění pro software, který byl během vývojového procesu upraven. 

Zpoždění e-tronu bylo poprvé oznámeno německými novinami Bild am Sonntag, které prý měli informace přímo od zaměstnanců Audi. Tehdy se však spekulovalo až o několika měsíčním zpoždění. Největším problémem bude zřejmě smlouva mezi automobilkou a jihokorejským dodavatelem baterií, firmou LG Chem. Ta chce nyní díky vysoké poptávce zvednout ceny baterií o zhruba 10 procent.

AUDI E-TRON SUV (10:53) | zdroj: youtube.com

Společnost LG Chem dodává baterie nejen automobilce Audi, ale i mateřské firmě Volkswagen a Daimleru. Tiskový mluvčí LG Chem se však odmítl k celé situaci vyjádřit s tím, že se jedná o důvěrné informace, které by mohly poškodit vztah s klientem. K probíhajícím cenovým jednáním mezi LG Chem a Audi se nechtěla vyjádřit ani samotná automobilka. Necháme se tedy překvapit a uvidíme, zda první modely spatříme ještě letos. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy