Jak probíhalo testování Škody Felicie? Hlavně skoky a bouračky

Škoda Felicia během továrního testování | foto: youtube.com

Před uvedením do provozu musí všechny automobily projít sérií náročných zkoušek, které prokáží jak na to je vůz s kvalitou, komfortem, výdrží i bezpečností. Takovému testování se nevyhnula ani Škoda Felicia a my si to teď můžeme připomenout.

Škoda Felicie je sice v očích mnohých pouze silně faceliftovaným Favoritem, přesto si získala oblibu tisíců řidičů doma i v zahraničí. Oproti Favoritu totiž nabízela vyšší bezpečnost, líbivější design, hodnotněji působící interiér i výbavu, o které doteď mnoho lidí ani netuší. Felicia totiž byla dostupná i s takovými prvky výbavy, jako klimatizace, palubní počítač, boční airbag nebo vyhřívaná sedadla.

Vraťme se ale zpět k otázce testování. Na internetu se nám podařilo najít starší video, na kterém se prototyp Felicie prohání po testovacím areálu mladoboleslavské automobilky. Kromě jízdy po nezpevněné cestě je vidět Felicia i během několika skoků, úhybných manévrů, jízdě po různých typech povrchu i nárazu do nízké překážky i sypaného materiálu.

Zajímavý je ale už samotný prototyp, který zajímavým způsobem kombinuje karoserii Felicie i Favoritu. Vůz totiž působí jako výsledek pokusů o naroubování předení části Felicie na zadek Favoritu. 

Nechybí ani závěrečné crash-testy s figurínami. Těch už se ale účastnila Felicia v podobě, jak jí známe od začátku výroby. I díky tomu můžeme vidět vystřelení airbagů řidiče i spolujezdce, které měly zvyšovat ochranu posádky během čelních střetů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy