Automat DSG s deseti stupni nebude. Volkswagen ho totiž zničil

Převodovka DSG s deseti stupni | foto: volkswagen group

Znalci koncernových vozidel Volkswagen jistě vědí, že aktuálním vrcholem je sedmistupňová varianta automatu DSG. Jenže přes tři roky starý nápad uvést vylepšenou verzi s deseti stupni teď skončil v propadlišti dějin.

VW chtěl totiž dotáhnout konkurenci v podobě Hondy, která nabízí aktuálně automat s deseti stupni. Možná proto na Vídeňském motorovém sympoziu ukázal myšlenku, jak by mohl vypadat nástupce současného šesti-sedmi kvaltu.

Jenže všem doslova vyrazil dech šéf divize pohonných ústrojí Friedrich Eichler. Ten nedávno prozradil, že před dvěma měsíci se rozhodl zničit prototyp 10stupňového automatu. Tím pádem padla myšlenka DSG s deseti převodovými stupni. Vše se stalo díky šetření, kdy v rámci strategie skončí bez náhrady i modely Scirocco a Beetle.

Zajímavostí však je, že Eichler si veškeré data ohledně výroby a využití nové generace převodovky DSG uložil. To může znamenat, že až se VW dostane z finančních potíží, může s novým automatem opravdu přijít. Zatím si ale musíme nechat zajít chuť.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy