Máte Nissan Navara? Pak se modlete, ať se vám nerozlomí

Rozlomená Nissan Navara | foto: facebook

Automobilka Nissan řeší dosud nevídaný problém. Tím je fakt, že se model Navara z let výroby 2004-2015 trápí s rozlamováním se v půli.

Ano, je to vážně skutečná zpráva. Podle informací se problém zatím týká 35 tisíc exemplářů předešlé generace Navary. Za vše může korodující rám v zadní části. Díky tomu se již několikrát stalo, že se auto jednoduše rozpůlilo. Sami se podívejte, jak to vypadá děsivě.

O to hůř pro majitele všech dotčených aut, jelikož Nissan o nápravě problému nechce ani slyšet. Dokonce odmítá i svolávací akci, jenže jak se ukazuje, za vše může především nedostatečná ochrana proti korozi a nekvalitní konstrukce v místech největšího zatížení.

Zajímavé je, že zatím se problémy s korozí a lámáním objevují především u kousků prodaných ve Velké Británii. To by mohla být odpověď na to, proč tam nefunguje jinak v Evropě dostatečně účinná ochrana proti korozi. Velká vlhkost spojená s častými dešti a oceánským vzduchem dělají svoje.

Celou situaci už řeší i britský parlamentní výbor pro dopravu. Všichni dotčení zákazníci chtějí jen jedno. Najít nějaké chytré řešení situace a zajistit, aby se další Navary nerozlomily. A mimochodem. Podle zpráv je dalších 193 tisíc vozů po celém světě v ohrožení. My jen doufáme, že ani jeden kus nejezdí v ČR.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy