U Lamborghini jsou nekompromisní. Jaký motor dostane nástupce Aventadoru?

Lamborghini Aventador S | foto: Lamborghini

Italské Lamborghini se chce co nejdéle bránit trendu downsizingu motorů a tak stále drží nabídku atmosférických motorů s pořádnými objemy. Jak to ale bude u nástupce Aventadoru?

Na otázku odpovídá web CarAdvice, který hovořil přímo se šéfem Lamborghini Stefanem Domenicalim. Ten prozradil, že v plánu je nástupce Aventadoru a značka se pomalu připravuje na jeho vývoj. Kromě toho ale také řekl, že top model budoucnosti bude stále nabízen s atmosférickým vidlicovým dvanáctiválcem.

Podle Domenicaliho si tohle Lamborghini může dovolit jen proto, že zaujímá unikátní pozici v rámci koncernu Volkswagen. Značka musí být dostatečně odlišná, a to ve všech směrech. Proto se v nabídce zachová atmosférický dvanáctiválec, což je jedna z největších hodnot výrobce.

Šéf Lamba navíc řekl, že věří v budoucí zajištění toho, aby se motor vypořádal se stále přísnějšími emisními limity. Navíc slova o nástupci Aventadoru berte zatím s rezervou. Dalších pět let se jej trh nezbaví, jelikož nástupce Aventadoru má přijít až v roce 2022.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy