Dočkáme se ho i my? Benzinový šestiválec od VW se vrátí do Evropy

Volkswagen Atlas R-Line (2017) | foto: Volkswagen

Volkswagen hodlá i přes značné škrty v rozpočtu uvést na evropský trh benzinový třílitrový šestiválec. Stane se tak s novou generací Touaregu a otázkou je, zda ho dostaneme i my v ČR.

V pořadí třetí generace Touaregu bude po vzoru Audi Q7 vyjíždět na evoluční verzi platformy MLB. Tudíž čekejme snížení těžiště a co víc, ke snížení dojde také v případě hmotnosti. Tam VW slibuje hodnotu poklesu o přibližně dvě stovky kil. Zaručena je proto nižší spotřeba a lepší jízdní vlastnosti.

Společně s Touaregem dojde k návratu 3,6litrové benzinové jednotky VR6. Ve spojení s tím však Volkswagen tvrdí, že motor bude dostupný jen na vybraných trzích. Je tak otázkou, zda dostaneme šanci si jej koupit i my v ČR, nebo zda bude potřeba dovést šestiválcový Touareg z Německa.

Další zprávou je, že nové SUV má dostat také benzinový dvoulitr TSI o zatím nezveřejněném výkonu. Vrcholem nabídky se má stát benzinový šestiválec TSI, jenž by překonal svými parametry atmosférickou VR6ku. U ní se výkon dostane přes hranici 300 koní.

Standardem bude tak či tak osmistupňový automat DSG a kabina nabídne oproti modelu Atlas / Teramont výhradně pět sedadel. Ve výbavě nového Touaregu pak čekejme klasiku i revoluci, jako je například systém ovládání některých palubních funkcí pomocí gest nebo virtuální přístrojovou desku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy