Brabus se koukl na techniku Mercedesu-AMG G 65. Jak to dopadlo asi tušíte

Mercedes-AMG G65 jako Brabus 800 | foto: Brabus

Dvanáctiválce ve velkých autech typu SUV nebo offroad jsou vždy docela zvláštním úkazem. Jedním takovým úkazem je i Mercedes-AMG G 65 s obludným motorem a cenou jako větší rodinný barák.

Jenže pro někoho je to stále málo a proto je tady firma Brabus. Ta je dvorním ladičem modelů Mercedes-Benz a jak už to tak bývá, právě verze G 65 se stala objektem zájmu. Tenhle stroj je vlastně hlavně pro lidi, jenž milují vlastnit vozy, které jsou drahé a nemají prakticky žádný větší smysl.

Brabus nazval úpravu jako "800", a to proto, že jeho 12válcové srdce dostalo výkon 800 koní. K tomu si připočtěme točivý moment 1 420 Nm a pak se asi nebude nikdo divit zrychlení z 0-100 km/h  za 4,2 sekundy! Přemotorované Géčko pak umí dosáhnout nejvyšší maximální rychlosti 250 km/h.

Jenže jen o úpravě motoru tenhle kousek není. Jak je vidno z fotogalerie, karoserie dostala nový body kit. Ten se skládá povětšinou z dílů vyrobených z uhlíkových vláken a výsledkem je takřka polozávodní podoba něčeho, co vypadá jako panelák s raketovým motorem.

Drobnou úpravou prošel interiér, kdy konkrétně v tomhle případě dostal semišový potah. Ten je snad naprosto všude, takže jej můžete vidět na volantu, palubní desce nebo na voliči automatické převodovky. Podstatným doplňkem jsou i loga Brabus 800 na prazích dveří. A kolik tenhle výtvor stojí? To raději Brabus veřejně neprozradil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy