Jaguary a Land Rovery mají poruchu parkovacího režimu. Už je hlášeno několik zranění

jaguar xf | foto: Archiv AutoRoad.cz

Americká organizace NHTSA má za poslední rok celkem hodně práce. Neustále totiž řeší nové technické potíže o nejnovějších modelů od různých značek. V seznamu se nově objevili také výrobci Land Rover a Jaguar.

Už loni jsme vás zde několikrát informovali o vozidlech značky Dodge a Jeep, u nichž ve verzi s automatickou převodovkou hrozí samovolné rozjetí i při zařazeném parkovacím režimu. Nově se tenhle problém začal dotýkat také vozidel značek Jaguar a Land Rover, konkrétně 39 tisíc kusů.

Jedná se o Jaguar XF z roku výroby 2013 a Range Rover Evoque z data produkce mezi roky 2012–2014. S novou zprávou přišel server Automotive News a až doposud je evidováno sedm nehod, při kterých se i přes zařazený parkovací mód auta samovolně rozjela. Zajímavostí je však to, že nikdy se přitom neaktivovala parkovací elektronická brzda.

Výsledkem toho jsou čtyři zranění a celá věc je intezivně prošetřována. Koncern JLR totiž neřekl, zda se celá věc týká také evropské specifikace obou zmíněných vozidel. Doufejme, že nikoliv, protože ne každý si zkontroluje při zařazeném parkovacím režimu fakt, zda se zatáhla také "ruční" elektronická brzda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy