Dva velké Dodge mají problémy. Mohou zranit posádku i okolí

Dodge Ram 2500 | foto: Dodge

Dva největší modely amerického výrobce Dodge mohou ohrozit svou posádku, potažmo také okolí. Model Durango a Ram totiž mají problém s automatickou převodovkou.

Konkrétně se jedná o volič automatu, kdy hrozí, že i v případě zařazení parkovacího režimu se auto může samovolně rozjet. O to horší je fakt, že s informací přichází výrobce v době, kdy je již registrováno 25 nehod a devět zranění. Na vše přitom přišel americký úřad pro národní bezpečnost na silnicích.

Podle něj Dodge registruje okolo jednoho milionů kusů vozidel Dodge Ram let produkce 2013-2017. Problém má také SUV se jménem Durango z let produkce 2014-2016. U obou není zaručena správná funkce parkovacího režimu automatické převodovky.

Durango | foto: Archiv AutoRoad.cz

Celkově je v dosavadní evidenci 43 záznamů samovolného rozjetí vozu i přes zařazení režim s písmenem P v názvu. Všechny incidenty se pak staly zřejmě v době, než majitelé vypnuli motor, jelikož po jeho deaktivaci se spustí automatická ruční brzda, tudíž rozjetí vozu je značně stíženo.

A pokud čekáte, že Dodge již spustil svolávací akci, jste na omylu. Na tenhle krok se teprve čeká. Doufejme tedy, že se vše brzy vyřeší a časem se neobjeví další zranění. Podobný problém měl také Jeep, kdy se vlivem nepřehledného voliče automatu stávala podobná zranění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy