Nová generace Mercedesu SL dostane jedno velké omezení

Mercedes-Benz třídy SL (2015) | foto: Mercedes-Benz

Za rok přijde v pořadí sedmá generace modelu třídy SL. S jejím příchodem je spojena dieta, nové technologie a také jedno omezení.

Jelikož má totiž nový Mercedes-Benz SL sdílet podstatnou část techniky s otevřeným AMG GT Roadster, v nabídce se vůz objeví výhradně s plátěnou střechou. S novou informací přišel britský magazín Autocar, který prozradil, že SL příští generace má sdílet také přední lichoběžníkovou nápravu z otevřeného AMG GT.

Ve výsledku má nová generace velkého kabria nabídnout mnohem pohodlnější jízdu a komfort. Proto se má sedmá generace chlubit plavným podvozkem, na který by dle slov Mercedesu neměla konkurence stačit. Společně s tím byla odhalena otázka pohonných jednotek.

Základní motorizací se má stát řadový benzinový šestiválec. V nabídce se má ocitnout taktéž čtyřlitrový osmiválcový benzin se dvěma turby. Právě tahle verze dostane nálepku SL 63, jenže není jisté, zda to bude absolutní vrchol.

Spekuluje se totiž o tom, zda na trh přijde do roku 2020 také pořádně silná dvanáctiválcová verze. Dřívě jsme jí v nabídce vidět mohli, jenže se stále rostoucím tlakem na emisní normy v EU se zdá, že Mercedes od tohoto kroku upustí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy