Volvo má vážný bezpečnostní problém. Do servisů musí desítky tisíc aut

Volvo S90 přichází také ve sportovně laděném provedení R-Design. | foto: Volvo

Ačkoliv se traduje, že švédské vozy Volvo patří mezi nejbezpečnější auta na světě, i jim se nevyhýbají problémy. Nově se totiž ukázalo, že některé modely mají problém s bezpečnostními pásy.

Pojem několik ale berte s menší rezervou. Dohromady se problém s pásy týká 74 tisíc kusů jen na trhu v USA. Dalších pět tisíc se jich najde v Kanadě a svolávací akce se týká snad všech modelů. Výjimkou není sedan S60, odvozený kombík V60 a také dvě SUV XC60 a XC90.

O to horší je fakt, že problém s bezpečností se může objevit také u žhavé novinky S90. Podle zpráv se bezpečností pás na sedadle spolujezdce v případě nehody může stát naprosto nefunkční věcí. To je celkem šokující informace, když uvážíme, jakou má Volvo pověst.

Jde hlavně o to, že se jeho koncovka nemusí udržet v mechanismu vedle sedadla, což může vést k tomu, že v případě kolize hrozí jeho odepnutí. Asi pak není potřeba dodávat, co vše to může mít za následky...

Majitelé dotčených aut již podle zpráv Volva obdrželi urgentní vyzvání k přijetí do autorizovaného servisu. Dobrou zprávou je, že celá výměna bude trvat jen pár minut a také fakt, že doposud s tímto problémem nejsou evidována žádná úmrtí či jakákoliv zranění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy