Naftový motor a Jaguar F-Type? Ano, tohle je blížící se realita

Jaguar F-Type SVR & F-Type Convertible SVR | foto: Jaguar

Britský Jaguar reaguje na zlevnění konkurence a tak se brzy dočkáme nižší cenovky u jejího sportovního kupé F-Type. Zlevnění ovšem nebude úplně "zadarmo".

Automobilka již testuje kupé F-Type s novými čtyřválcovými motory a podle některých potvrzených zpráv se pod kapotou vozu dostane i dokonce prý i naftový šestiválec Ingenium s výkonem 300 koní. To vše se má stát s chystaným omlazením modelu jako takového, které přijde již příští rok.

Jaguaru činí problémy držet krok hlavně s automobilkou Porsche, která proti němu nasazuje konkurenci v podobě modelů 718 Boxster a 718 Cayman. Právě tahle dvojka boduje v základní verzi nižší cenou, která je ovšem vykoupena přítomností motoru se čtyřmi válci. Lepší a výkonnější specifikace stojí logicky o dost více.

A proto se Jaguar rozhodl ke stejnému kroku, což má zaručit, že prodejní cena základních verzí F-Type bude nastavena na částku kolem 1,2 miliónu korun. S novými informaci přišel britský Autocar a právě i z jeho zdrojů pochází informace, že po silnicích v Británii již jezdí zamaskovaný prototyp s naftovým motorem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy