U Fordu vymysleli vynikající bezpečnostní prvek. Bude to fungovat?

Ford Focus (2015) | foto: Ford

Už se vám někdy stalo, že při nájezdu na dálnici jste omylem vjeli do jejího výjezdu? Občas se to může přihodit, především v noci a v úseku, kde jedete poprvé v životě. A právě na tohle už delší dobu myslí u Fordu.

Jeho techici vymysleli nový bezpečností systém, který by měl tomuto někdy až vražednému omylu zabránit. Podle průzkumu se ročně jen v Německu najde okolo dvaceti lidí, kteří přijdou díky této chybě o svůj život. Ford tak přichází jako první s novým systémem, který má obecně tuhle problematiku vyřešit.

Asistenční systém ke své práci využívá dvě kamery za čelním oknem, které spolupracují s navigací. Pokud pak řidič mine na nájezdu na dálnici značku zákazu vjezdu, na středovém displeji se má rozsvítit varovný systém, jenž bude podpořen hlasitým zvukovým signálem.To by mělo donutit řidiče zpozornit, že asi něco není v pořádku.

Nová vychytávka je hodně dobrým nápadem, který ocení jistě každý z nás. Bohužel to ale zatím vypadá, že v Čechách se jí jen tak nedočkáme. Nový bezpečnostní systém má být zatím dostupný v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Až později se jeho nabídka rozšíří do zbytku Evropy, tedy i k nám.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy